Ook Deconinck brandstoffen is bezig met de energietransitie en het terugdringen van de CO2 uitstoot. Daarvoor hebben we al verschillende projecten gestart

Hyperchargers

Op onze site industriezone de Bruwaan 14 hebben we al 2 hyperchargers geplaatst met een vermogen van elk 150 KW. Om het plaatje volledig groen te maken hebben we ook geïnvesteerd in het plaatsen van maar liefst 1000 zonnepanelen op onze daken zo dat de geleverde stroom hoofdzakelijk van onze eigen groene productie komt. Dezelfde stroom wordt ook doorgevoerd naar onze stations die dan ook werken op onze eigen geproduceerde groene elektriciteit. Onze bedoeling is om tegen eind 2024 hyperchargers te hebben op al onze stations die gevoed worden door onze zonnepanelen. Quasi alle laadkaarten en apps worden aanvaard op onze palen.

Verkoop van diesel XTL.

Deze kan getankt worden op industriezone de Bruwaan 14b maar kan ook geleverd worden als zowel witte als rode Diesel

Dat is een 2e generatie biodiesel: hij wordt geproduceerd van verschillende reststromen van de voedingsindustrie en niet van voedingsgewassen zoals soya en palmolie. Daardoor kunnen we garanderen dat dit duurzamer geproduceerd is en dus veel gunstiger voor het klimaat.

Grootste voordelen:

Het grootste voordeel van HVO is natuurlijk de impact die het heeft op het milieu. Het is een biologisch afbreekbaar product en bevat een kleiner aantal aan schadelijke stoffen in vergelijking met gewone diesel. Als we hier even de cijfers erbij halen:

90% minder uitstoot van broeikasgassen.

  • 33% minder fijn stof in vergelijking met gewone diesel
  • 9% minder stikstofoxiden dan in gewone diesel
  • 30% minder koolwaterstof dan in gewone diesel
  • 24 % minder koolstofmonoxide dan in gewone diesel

Dit is een drop-in product, dat wil zeggen dat het meteen in de tank van je wagen kan zonder dat je hier iets voor moet doen. Geen extra materiaal, ombouw of bijkomende kosten.  Het kan zoals gewone diesel in je wagen en werkt ook zoals gewone diesel. Ook is er geen maximum percentage bij de mengeling, je mag tot 100% in je wagen tanken en deze zal zoals normaal werken.

Ook hebben we ons geëngageerd om de komende 5 jaar de CO2 uitstoot van onze vloot te verminderen met 25%. Dit door opleiding personeel, investeren in nieuw materiaal en gebruik van biobrandstoffen waar mogelijk.

0
    0
    Je winkelmand
    Je mand is leegTerug naar winkel